1. Vægteren i Ribe

Ribes Vægter er en af de 10 gratis oplevelser i Ribe – Vægterrundgang er en gratis oplevelse i Ribe

Hver aften fra 1. maj til sidst i oktober (samt nogle af skolernes småferier) kan du følge med Ribes vægter, som tager dig med på en guidet tur gennem de snoede brostensbelagte gader i det gamle Ribe. Han fortæller dig både dramatiske og romantiske historier fra Ribes historie – og der er mange historier at vælge imellem, for Ribe er Skandinaviens ældste by. Han synger også vers af vægtersangen for at minde ripenserne om, at det er tid til at gå til ro. Find din vægtertur og læs mere: Ribes Vægter

2. Ribe –  Europas bedste lille destination og Danmarks bedst bevarede middelalderby

Ribe har mange navne, f.eks. Skandinaviens ældste by – Danmarks bedst bevarede middelalderby – Europas bedste lille destination – Europas smukkeste lille by

Ribe by er en attraktion i sig selv. Brug tid på at gå lidt rundt, du vil nyde skønheden og atmosfæren i vores by.
Hvis du samtidig vil kende lidt til byens historie, har Danhostel Ribe lavet en selv-guidet vandretur i den gamle by: 2-timers gåtur i det gamle Ribe
Lonely Planet siger om Ribe: “Dette er det historiske Danmark fra sin mest fotogene side, med brostensbelagte gader og huse i vild uorden – så smuk en by, at den for nylig vandt prisen som “Europas bedste lille destination“.
Ribe by er belønnet med 2 stjerner i Michelin-guiden for attraktioner og seværdigheder.  3 stjerner er maksimum. Vejledningen skriver: “Ribe er nok den bedst bevarede middelalderby i Danmark. Byens lille størrelse har gjort det muligt at bevare den arkitektoniske helhed samt byens charmerende gammeldags præg”. Ifølge Slots- og Kulturstyrelsen i Kulturministeriet ER Ribe “Danmarks bedst bevarede middelalderby”

3. Ribe Domkirke med Michelin-stjerner

 

Ribe Domkirke er også en 2-stjernet Michelin Guide attraktion. Kirken kombinerer nyt og gammelt på en enestående måde. Bl.a. har den verdensberømte COBRA kunstner Carl Henning Pedersen dekoreret apsis. Læs mere om Ribe Domkirke her: Ribe Domkirke.
Der er flere gratis kirkekoncerter i Ribe Domkirke i sommerferien, se: Highlights i Ribe

4. Torvedag i Ribe hver onsdag

 

 

Torvedag i Ribe er hver onsdag fra slutningen af april til begyndelsen af september. Markedet er på Skibbroen (havnen), og du kan se det fra vandrerhjemmets vinduer. Du vågner sikkert op om morgenen, når de handlende begynder at arrangere deres bod. Du kan købe både nye og gamle ting, samt friske fødevarer.
I skolernes sommerferie bør du ikke gå glip af børnemarkedet, hvor børnene sælger deres legetøj, bøger, tøj og meget mere. Dette marked er også om onsdagen og finder sted på byens torv ved Ribe Domkirke.

5. Klassiske-, amerikanske- og veteranbiler og motorcykler

 

 

 

Ribe Classic. Veteranbiler, klassiske biler, amerikanske biler og gamle motorcykler på Hovedengen i Ribe

Hver tirsdag aften fra april til september mødes ejere af klassiske- og veteranbiler fra nær og fjern på engen uden for vores vandrehjem (Danhostel Ribe) for at fremvise deres egne biler og beundre de andres. Det er bilejere, der passer og vedligeholder deres køretøjer, så de altid er i fineste stand. Jo bedre vejret er, jo flere biler vil der være på engen, og det er ikke usædvanligt at se mere end 100 flotte gamle biler på en aften.

6. Ribelund Dyrepark, gang- og løbestier samt fugletårn

 

 

 

 

Et besøg i den lille dyrepark Ribelund Dyrepark er et must for børnefamilier med småbørn. Her er geder, får, heste, æsler, små kænguruer, fugle og dådyr, men også en lille legeplads med borde og bænke.
Der er desuden gang- og løbestier langs Ribe Østerå, samt et handicapvenligt fugletårn, hvor du kan observere fuglelivet i og omkring Ribe Østerå. I foråret og efteråret er det ofte her, stærene slår sig ned i sivene, når der er Sort Sol.

7. Ribe Bryghus

 

 

 

 

 

Ribe Bryghus har åbent for besøg hver lørdag.

Ribe Bryghus er et mikrobryggeri, der brygger flere forskellige slags ale – også sæsonbetonede. Bryggeriet har flere år i træk vundet prisen som Danmarks mest rentable mikrobryggeri. De 3 fritidsbryggere sætter en ære i at bruge gode råvarer og så vidt muligt af dansk herkomst – og allerhelst så lokalt som muligt.
Ribe Bryghus er åben for fremvisning og køb hver lørdag hele året fra kl. 10:00 til 14:00 . Hvis du går forbi en af ugens øvrige dage og opdager, at bryggerne arbejder, er du også velkommen til at kigge ind.
Du kan også købe Ribe øl på vores hostel, se: Souvenirs

8. Gallerier og udstillinger

 

 

 

 

 

 

Tag et kig på de mange gallerier med kunst, keramik, glas, osv. Ofte vil du også finde kunst eller fotoudstillinger andre steder i byen – f.eks. i Toldboden eller hos vores nabo, Ribe Jernindustri.
På vandrerhjemmet har vi vores egen permanente fotoudstilling med ca. 60 store fotos på lærred: “Mit Ribe og Vadehav”
Hver påske finder  “Kunstrunden Sydvestjylland”  sted. Langs Danmarks sydvestlige kyst byder mere end 100 gallerier, værksteder og museer dig velkommen til at besøge dem.
Ribes Kunsthåndværker-marked finder sted i den første weekend i oktober. Fotoet her er fra Ribe Klostergård. Se: Kunst
Ribe er fyldt med flotte skulpturer, den nyeste fra 2016 er Hein Heinsens store flotte skulptur af Angar ved Ribe Domkirke. Af andre kan nævnes Dronning Dagmar af Anne Marie Carl-Nielsen på Riberhus Slotsbanke, John Olesens skulptur Tidens Tand foran Museet Ribes Vikinger og skulpturen Figur i Ribe Kunstmuseums have udført af Per Kirkeby, der også har tegnet muren ind til museumshaven. Nu da vi er ved Ribes Vikinger og Ribe Kunstmuseum, så kan det lige nævnes at børn og unge under 18 har gratis adgang til disse 2 museer. Skulpturguide til 24 skulpturer i Ribe kan købes på Ribe Kunstmuseum.

9. Underholdning for børn

Hver torsdag i juli og den første torsdag i august er der gratis underholdning for børn på Ribes torv ved domkirken kl. 16. Samme sted som onsdagsbørnemarkedet.
Ribe Bibliotek viser gratis film for børn flere dage i sommerferien.

10. Danhostel Ribes sportshal

Danhostel Ribes gæster har mulighed for at lege, spille bold eller badminton i Ribehallen (vores sportshal) gratis, når den ikke er udlejet. I skolernes ferier er der ofte rigtig gode muligheder. Er I en gruppe, må I dog leje hallen. Vores gæster kan altid spille bordtennis og bordfodbold gratis eller låne et af de mange brætspil. Hvis du ønsker at prøve vores klatrevæg – en af de bedste i Danmark – bliver du nødt til at betale. Vi kan sørge for instruktør.