Ribe og Vadehavet – attraktioner og oplevelser

Ribe er Danmarks og Skandinaviens ældste by og en seværdighed i sig selv. Den er smuk og stemningsfuld med mere end 100 fredede huse, smalle stræder og brosten. En gåtur i Ribe er som en gåtur i Danmarks og Ribes historie.

2 Michelin attraktioner

I Ribe findes hele 2 Michelin attraktioner.
Ribe by og Ribe Domkirke har fået 2 stjerner i Michelin-Guiden for Attraktioner.  3 stjerner er det meste, der tildeles. Den Gamle By i Århus er den eneste 3 stjernede Michelin-attraktion i Jylland.

Ribe – Europas mest seværdige lille by

I 2014 blev Ribe kåret til Europas mest seværdige lille by blandt 52 byer i  Europa. Ripenserne har straks oversat det til Europas smukkeste lille by. I 2015 gav Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur Ribe seks stjerner ud af seks mulige for historiske bymiljøer på godebyer.dk.

I Ribes smukke og levende bycentrum kan man se gamle huse, vandløb, smalle gader og brosten. Man kan også sætte sig på én af de mange cafeer og nyde omgivelserne.
Ribe er en mindre by. Du kan gå til alle museer, torvet, Ribe Domkirke, Sct. Catharinæ – Ribe kloster, stormflodssøjle, butikker, cafeer, restauranter, Fritidscenter og Svømmebad fra Danhostel Ribe (100 m – 1km)  og cykle til VikingeCentret, Kammerslusen, Vadehavscentret og Mandøbusserne (3-10 km)

Ribes Museer og Oplevelsescentre

Oplev Vikinger, middelalder, kunst og Vadehav på  Ribes museer og oplevelsescentre

Gåture, guidede ture og vægterrundgang i Ribe

3 historiske gåture i Ribe – Gå selv:
  • På en gåtur gennem Ribes gamle bydel ses mange synlige tegn og bygninger fra middelalder og renæssance. Ribe er Danmarks bedst bevarede middelalderby med et utroligt stemningsfyldt bymiljø og har desuden det største antal fredede bygninger udenfor København. Se gåturen her: Ribe – Danmarks ældste by.
  • Ribe er Danmarks ældste by – helt tilbage fra begyndelsen af 700-tallet. Vikingerne byggede huse i træ og disse er ikke bevarede, men turen vil tage jer rundt til de vigtigste steder fra Ribes start, Danmarks første kristne vikingegrave osv, se: Vikinge gåtur.  Museet Ribes Vikinger arrangerer også Viking Walks

Nationalpark Vadehavet – UNESCO Verdensarv og store naturoplevelser

Danmarks største nationalpark er udnævnt til UNESCO Verdensarv. Nationalpark Vadehavet er også Danmarks eneste internationale nationalpark, da den strækker sig over 3 lande, nemlig Danmark, Tyskland og Holland.
Vadehavet har afgørende betydning for 12-15 millioner trækfugle, der fouragerer her på deres trækrute.

Aktiv ferie, shopping og specielle lokale madoplevelser

  • Her er muligheder lige fra gratis bordfodbold til svømmehal og golf – eller hvad med en tur op ad de 248 trin i Ribe Domkirke?:  Aktiv ferie
  • Se de mange muligheder for familieoplevelser, hvis du rejser med børn: Aktiviteter for børn
  • Ribe er en attraktiv by at shoppe i. Der er bl.a. mange specialbutikker i den smukke gågade
  • Hver onsdag fra maj til september er der marked på Skibbroen i Ribe fra kl. 9-15. Kræmmere og lokale handlende. Børnemarked i skolernes ferie.
  • Hvis du er interesseret i at smage eller købe specielle mad og drikkeprodukter fra Ribe, så kig under: Madoplevelser

Highlights – De største events i løbet af året

Fra Vikingemarked og Jazzfestival til Ribe Dyrskue, Ribe Kulturnat, musikarrangementer og Peters Jul i Ribe. Se: Highlights

Bestil overnatning

Husk at bestille din overnatningDanhostel Ribe


© Danhostel Ribe Vandrerhjem. Tekst og fotos må ikke kopieres til andre hjemmesider – men man er velkommen til at linke til Oplev eller  Danhostel Ribe