Østers – Østersture i Vadehavet

Tag med på en østerstur i Vadehavet i løbet af vinterhalvåret. Her kan du samle dine egne østers – så mange som du kan bære. Vadehavsøsters kan kun samles i vinterperioden. I vadehavet ved Ribe arrangeres der østersture af Vadehavscentrets naturvejledere og Mandø Event. Læs mere om østers i Vadehavet og om østersture med naturvejleder under Nationalpark Vadehavet .

I Oyster Trophy Week i oktober er der østersture i Vadehavet, østerssmagning mm flere steder i landet: Oyster Trophy Week

Vikingemad – Nordisk mad er vikingemad

På Ribe VikingeCenter bringer køkkentryllerierne fortiden ind i nutiden. Følg madlavningen, nyd duftene, lad børnene hjælpe til og få alle de lækre opskrifter på vikingemad på VikingeCentrets hjemmeside, der er nok at vælge i mellem. Læs om Ribe VikingeCenter under Museer og Oplevelsescentre

Lammefestival

Vadehavslam er en speciel delikatesse i Nationalpark Vadehavet. Lammekødet bliver særligt velsmagende på grund af lammenes saltholdige græsning.
I juni måned er der Lammefestival i Nationalpark Vadehavet. Flere restauranter har lam på menuen, ligesom der er “lammeoplevelser” i området: Lammefestivalen.
På Ribe VikingeCenter kan man bl.a. følge: klipning af får, forarbejdning af garnet, slagtning af lam og hvordan de lækre lammeretter tilberedes.
Lammefestival fra d. 1.- 14. juni.

Ribe Vinfestival

Ribe Vinfestival afholdes normalt hvert år første weekend i september.
15-20 vinimportører giver smagsprøver og fortæller om deres vin på et stort vinmarked rundt i Ribes gamle hyggelige gader og baggårde. Der sælges også delikatesser, ligesom der er forskellige vinarrangementer, man kan deltage i.
Glas til vinsmagning købes i boderne ved festivalen.
Ribe Vinfestival afholdes hvert år i første weekend af september

Ribeøl – Ribe Bryghus

Ribe Bryghus er åbent for besøg og køb hver lørdag kl. 10.00 til 14.00, samt hvis de brygger, når du kommer forbi.
Bryggeriet brygger: Blond Ale, Brown Ale og Black Ale – men også sæsonbetonede bryg, såsom Jule Ale og Vadehavsbryg. Ture og ølsmagninger for større grupper kan arrangeres. Vi kan også  arrangere ølsmagning på Danhostel Ribe. Du kan selvfølgelig købe dit Ribe Øl på vandrerhjemmet til en god pris, se: Souvenirs

Krydderurtehaven i Plougstrup (16 km)

Krydderurter og medicinplanter samt en klosterhave baseret på Hildegard af Bingens bog: Physica. Se havens mere end 1200 forskellige krydderurter, snapseurter, farve- og medicinplanter.
Som regel flere gratis rundvisninger i haven om sommeren.  Ved rundvisningerne fortælles der om de planter, der lige nu er aktuelle i haven og drivhuset. Varighed ca. 1 time. Grupper kan aftale på Tlf. 75 43 52 37

Vester Vedsted Vingård

På en rundvisning på Vested Vedsted Vingård fortælles der om vingårdens 10.000 vinstokke og om årets gang i vinmarken. Det moderne vineri vises frem, og der forklares om vinfremstilling. Events i løbet af året. Rundvisninger kan bestilles. Gårdbutik. Vester Vedsted Vingård har modtaget Det Økologiske Spisemærke.

Temper chokolade – håndlavet i Ribe med lokale ingredienser

I Ribes gågade har Temper chokolade åbnet en lille café, hvor man kan sætte sig og nyde de lækre og luksuriøse håndlavede chokolader og flødeboller med lokale ingredienser og Valrhona chokolade med f.eks. en kop varm kaffe af lokalt friskristet kaffe. Køb en æske chokolader med hjem til én der skal forkæles

Økologisk saft fra Sodavandsfabrikken Frem i Ribe

Alle på stribe drikker frem fra Ribe. Der gamle slogan fra sodavandsfabrikken kendes stadig af alle – i hvert fald af alle i Ribe. På Danhostel Ribe forhandler vi Frems halvliters sodavand i vores automat.
Sodavandsfabrikken Frems økologiske safter er en lidt finere og dyrere drik, som vi selvfølgelig kan sætte på bordet til kurser og grupper på særlig bestilling – ligesom de også serveres på flere andre af Ribes spisesteder.
Deres økologiske hyldeblomstsaft er uovertruffen med isklumper en varm sommerdag.

Ost fra Jernved Mejeri

Efter gamle håndværkstraditioner produceres bl.a. Danbo- Svenbo- og Maribooste, samt den superlækre Danske Brie, Kongeå Brie. Flere af ostene er økologiske. Sælges på markedet på Skibbroen hver onsdag i sommerhalvåret. Samt nogle ugedage fra eget mejeriudsalg Jernvedvej 242, 6771 Gredstedbro. Tlf. 75435311. 2 af ostene er som regel på Danhostel Ribes morgenbuffet

Vadehavsprodukter

På Danhostel Ribe serverer vi  på bestilling vadehavsprodukter som: vadehavstapas, Vadehavsrejer, marsklam, marskstude og Fanølaks til grupper, kurser og andre arrangementer.
Se mere under Restaurant på Danhostel Ribe KursusCenter

Unikke smagsoplevelser på Danhostel Ribe

Vadehavste. Denne specielle te er udviklet i et samarbejde mellem det kendte tehus “Carstensens Tehandel” i Aabenraa og Danhostel Ribe. Den serveres hver dag sammen med vores morgenmad, samt til kurser, møder og arrangementer. Den kan desuden købes som souvenirDanhostel Ribe
Teen er en god Rooibos med havtorn, lyngblomst og flødesmag.

Økologisk Ribemysli
Danhostel Ribes egen hjemmelavede økologiske luksusmysli serveres hver dag på Danhostel Ribes morgenmad fra buffet. Den har vist sig at være så stor en succes, at flere af vores gæster gerne ville have noget med hjem – hvilket nu kan lade sig gøre, se souvenirs

Som regel er der hjemmebagt knækbrød og hjemmelavet frugtrulle på morgenbuffetten

Perfect Day – Nyt Nordisk køkken i Ribe

Tv-kokken Claus Meyer besøger Ribe og Vadehavet i serien Perfect Day – New Scandinavian cooking. I madprogrammet fra Ribe tilberedes østers, muslinger og studekød fra vadehavet.
Filmholdet boede på Danhostel Ribe under optagelserne, og der blev bl.a. filmet på Hovedengen ved Danhostel Rib